Visie & Werkwijze

Als u door de bomen het bos niet meer ziet door psychische klachten zoals somberheid, angst, paniek en of overspannenheid bent u welkom bij Psychologiepraktijk Zehra Turedi.

Ik werk in mijn behandelingen vanuit de invloeden van Psychoanalyse, Hypnotherapie en Schematherapie. Binnen de behandeling werk ik holistisch waarbij ik kijk naar het geheel. Ik richt me op de trauma’s, de gevormde denk- en gedragspatronen in het verleden en hoe het zich uit in het heden. Ik kijk naar het gehele systeem en cultuur waar iemand vandaan komt. Ik werk hierbij ondersteunend en oplossingsgericht. In mijn behandelingen is er veel ruimte voor het verhaal van de persoon en de eigen belevingswereld van de cliënt. Naast het opbouwen van een vertrouwde behandelrelatie zal ik samen met u kijken hoe u kunt bewegen richting een oplossing. U zit niet vast aan een bepaald aantal gesprekken. Samen kijken we gaandeweg wat uw behoefte is.

Als islamitische psycholoog geloof ik dat overgave aan God/het leven de weg is naar (zelf)bewustzijn, diepere verbondenheid met anderen en innerlijke rust. Ik maak binnen de behandeling ook gebruik van elementen van Mindfulness die helpen om in het hier en nu te leven in plaats van in het verleden of in de toekomst. Indien er bij het verwerken van traumatische ervaringen behoefte is aan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) of Hypnotherapie zet ik deze in als onderdeel van de behandeling.

In mijn praktijk bied ik tevens de mogelijkheid voor een gehele waarborging van privacy. De anonimiteit is gewaarborgd, omdat ik niet werk met zorgverzekeraars. Er worden dus geen medische gegevens gedeeld, waardoor er geen Elektronische Patiëntendossier opgebouwd hoeft te worden. U heeft daarom geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Op dit moment heb ik geen wachtlijst.

*Ik krijg regelmatig de vraag of ik relatietherapie aanbied. Bij relatieproblemen raad ik altijd aan dat beide partners individueel in gesprek gaan over de relatieproblemen. Daarom bied ik individuele therapie aan. Ik bied geen relatietherapie in duo.

Men kan bij mij terecht met onder andere:

Angst/paniek/OCD

Burn-out/Overbelasting

Depressie/Verdriet

Identiteits- & culturele problemen/relatieproblematiek*

Onverklaarbare lichamelijke klachten

Piekeren/stress

Rouw en/of verliesverwerking

Trauma/PTSS

Vragen m.b.t. opvoeding

Menu